Uczniowie uczestniczyli w następujących kursach:
- Wykorzystanie czekolady i innych surowców oraz technik zdobienia artystycznych wyrobów cukierniczych
- Sery na europejskich stołach
- Polskie produkty i potrawy regionalne
- Rzeźbienie w warzywach
- Potrawy jarskie i wegetariańskie – dwie grupy
W marcu br. uruchomione zostały kolejne kursy:
- Zupy i sosy świata
- Polskie produkty i potrawy regionalne – druga grupa
- Ryby słodkowodne
Do tej pory w kursach wzięło udział 56 uczniów.
Zapraszam do zapisywania się na kolejne kursy:
- Mięso jagnięce w produkcji gastronomicznej
- Ryby słodkowodne
- Wykorzystanie czekolady i innych surowców oraz technik zdobienia artystycznych wyrobów cukierniczych
- Sery na europejskich stołach
- Rzeźbienie w warzywach
- Zupy i sosy świata
- Gastronomia po francusku – kurs teoretyczny
Zapraszam do obejrzenia fotorelacji ze zrealizowanych kursów.
Więcej informacji o rekrutacji na kursy: http://zsps.krakow.pl/index…/centrum-kompetencji-zawodowych/
Izabela Szymańska
szkolny koordynator projektu CKZ